Nieuwe aanwinsten

Een paar achttien karaat geelgouden oorclips, bezet met amethist, diamant en turkoois. Gesigneerd Monture Cartier, Parijs, ca 1960

Oorclips amethist turkoois Cartier

Een paar achttien karaat geelgouden oorclips, elk concentrisch bezet met een gesneden cabochon geslepen amethist, briljant geslepen diamant en cabochon geslepen turkooizen. Gesigneerd Monture Cartier, vervaardigd in Parijs, omstreeks 1960. Genummerd en in origineel etui.

Diameter 21,9 mm.

Maker

Period

Soort

Lees meer
Een achttien karaat geelgouden “Hindu”-style ring; bezet met lapis lazuli en briljant geslepen diamanten. Gesigneerd Cartier, Parijs, ca 1980. 

Ring lapis lazuli Cartier

Een achttien karaat geelgouden “Hindu”-style ring; de bovenste helft geheel van lapis lazuli, het bovenvlak ingelegd met een applique pavé bezet met briljant geslepen diamanten. Gesigneerd Cartier en genummerd, vervaardigd in Parijs, omstreeks 1980.

Maat 53.

Maker

Period

Soort

Lees meer
Een antieke achttien karaat rosé gouden armband bezet met amethist en kleine pareltjes. Vervaardigd omstreeks 1870.

Antieke armband amethist

Een antieke achttien karaat rosé gouden armband bezet met ovale gefacetteerde amethisten en kleine pareltjes, aan een groot ovaal bakslot centraal bezet met een grote ovale gefacetteerde amethist, er omheen een geribde spiegelrand bezet met parels. Vervaardigd omstreeks 1870.

Breedte 33,7 mm., lengte 17,5 cm.

Maker

Period

Soort

Lees meer

Taxaties

Het is belangrijk dat u uw kostbaarheden verzekert maar net zo belangrijk is het om een taxatierapport te hebben. Ook bij een verdeling is een onafhankelijk rapport eigenlijk onmisbaar. Sinds 1998 is Marjan Sterk gecertificeerd taxateur voor juwelen en zilver. Zij kan voor alle verschillende toepassingen een rapport voor u opmaken.